29. Zuchtrüdenvorstellung – Drótszőrű Német Vizslák éves Tenyészkan Szemléje

Drezda közvetlen közelében – Moritzburgban – rendezték meg ezúttal a 29. Zuchtrüdenvorstellung -ot, a Drótszőrű Német Vizslák éves Tenyészkan Szemléjét.

Számunkra nagyon pozitív meglepetés volt, hogy a bemutatott tenyészkanokra milyen sokan kíváncsiak.

A Német Vizsla Klub Magyarország – mint a Drótszőrű Német Vizsla Világszövetség magyarországi tagja – képviseletében jelentős előrelépéseket sikerült elérni a drótszőrű német vizsla fajtaképviselete tekintetében.

DDWV (Drótszőrű Német Vizsla Világszövetség) 2017 októberében rendezett taggyűlése alapszabály módosításról döntött, amely szerint a Drótszőrű Német Vizslát DDWV-ban országonként csak egy klub képviselheti, így a DD nemzetközi rendezvényeire (Pl. Hegewald ) is csak ez a klub küldhet nevezőt.

A DDWV elnökével és ügyvezetőjével való tárgyalás során és később írásban  megerősítettek abban, hogy Magyarországot a DDWV-ben a Német Vizsla Klub Magyarország képviseli teljes jogú tagként.

E mellett a jövőbeni együttműködés további lépéseiről is döntöttünk, mely szerint április 7-8.-án német rendszer szerinti VJP-t  ( képességvizsga meleg nyúlnyom követéssel ) rendezünk német bírók részvételével, amely német tanúsítványt is ad.

Az április 26.-ai speciális CAC Klubkiállításunkra a helyszínen felkértük a Világszövetsége vezetősége által számunkra ajánlott FCI küllembírót, Oskar Brugger urat a drótszőrű német vizslák bírálatára, aki a felkérést örömünkre elfogadta.