2023.04.21-23. vjp mezőtúr

Hazánk legnagyobb vadászkutyákkal foglalkozó szervezete, a Német Vizsla Klub Magyarország, mint a német vizslafajták fajtagondozó szervezete, a Drótszőrű Német Vizsla Világszövetség aktív tagja, évek óta tenyésztési programjának fontos részeként az anyaország által kidolgozott vizsgákat rendez.

Ezúttal a mezőtúri Peres-Marázi Gazdák Vadásztársasága adott otthont a négy napos VJP (Verbandsjugendprüfung) vizsgának. A rendezvényre 7 országból több mint 40 kutya nevezését regisztrálták a szervezők.

A VJP a fiatal drótszőrű német vizslák, a weimari vizsla, valamint a kis-és nagy münszterlandi vizslák öröklött tulajdonságait vizsgáló tenyészvizsga. Ezúttal a német fajták három Svájcból érkező magyar vizslával, valamint egy Romániából nevezett pudelpointerrel egészültek ki. A vizsga egyik legfontosabb része az úgynevezett „melegnyúlnyom-követés”, amely feladat végrehajtására a nyúlban gazdag vadászterület nagyszerű lehetőséget biztosított. A kiemelkedő szakmai színvonalat képviselő vizsgára a vezetőbírót , a csoportvezető bírókat a Drótszőrű Német Vizsla Világszövetség delegálta, akik munkáját tapasztalt hazai szakemberek segítették.

Nimród online