Home

Tisztelt Sporttársak!

Egyesületünk a Német Vizsla Klub Magyarország az elmúlt évben ünnepelte megalakulásának 40 éves évfordulóját.
Az elmúlt néhány évre jellemző folyamatos jogszabályi és egyéb szabályzati változásai sok feladatot jelentett mindannyiunk számára.
Az idei év szeptembere újabb változást hozott, amely ismételt kihívások elé állítja a hazai kutyás szervezeteket így minket is.

 

Örömmel tájékoztatom a Tisztelt Tagtársakat, hogy a MEOESZ elsőként fogadta el fajtagondozói pályázatunkat valamennyi német vizsla fajta, az olasz vizsla és a német fürjészeb vonatkozásában.
Mint fajtagondozó szervezet meghatározhattuk a tenyésztési és vizsgakövetelményeket. Továbbra is jóváhagyott alombejelentők alapján történik a törzskönyvezés, amelynek folyamata azonban megfordult, így elsőként közvetlenül a MEOESZ-hez kell megküldeni a szükséges iratokat, amelyre azt követően kerül rá a Német Vizsla Klub Magyarország igazolása.

A 2017-es évben is országos lefedettségű vizsga és tenyészszemle lehetőséggel kívánjuk segíteni Tagtársaink tenyésztői, és vizslavezetői munkáját.
Nyílt napokkal, tréningekkel szeretnénk a fiatal vizslavezetők lépéseit könnyebbé tenni, területi képviselőink is erre kötelezték el magukat.

Mint sok Tagtárs számára már ismert, egyesületünket a Német Vizsla Klub Magyarországot az a megtiszteltetés érte, hogy 2017-ben megrendezheti a 28. IKP-t (Internationale Kurzhaar Prüfung).
Ez, az elmúlt 20 év legnagyobb hazai vizslázást érintő “sportdiplomáciai sikere”, nagy büszkeséggel kell, hogy eltöltsön mindannyiunkat, az elmúlt évek közös munkájának nemzetközi elismerése ez.
A hazai IKP még több Tagtársnak nyújt lehetőséget a nemzetközi porondon való megjelenésre, kutyáik tenyészértékének növelésére.
Sok évet váratott magára ez a bizalom, amely a Világszövetség részéről most húsz év után ismét megtisztelt bennünket. Az elmúlt évek munkájával, kutyavezetőink nemzetközi megmutatkozásával sikerült a múltban felmerült nehézségeket kiküszöbölni.

Babiczky Attila, elnök